164 Club of Sweden

Volvo festivalen på Mantorp park, 10 juli 1993

10 juli inträffade årets Volvo-festival på Mantorp Park. Risken för en repris av föregående års vä­der (regn,regn,regn) var länge stor. Men på lördag morgon var det upp­ehåll. Vädret höll i sig tills efter lunchtid då det kom någ­ra lätta skurar.
Som mest kunde vi räkna in mellan 25 och 30 st Volvo 164. Antalet verkar öka från år till år. Marknaden var inte så stor men "naggande god". I år hade vi fått en egen klass vilket under­lättade bedömningen för juryn.
Årets vinnare i vår klass blev inte förra årets vinnare, Bertil Ljungström med sin fina gröna '72, utan Kurt Löfskog med en guldmetallic 164E '72. Kurt köpte sin bil hösten 1972 och har sedan dess varit den tro­gen. Bertil har också haft sin 164 mycket länge men det är bilens skick som är avgörande och i år bedömde juryn Kurt's bil som finare. Med knapp marginal, för båda bilarna är mycket fina. Juryn hade inget lätt jobb. Gratulerar Kurt !
Återstår att se vad Bertil tän­ker göra för att försöka åter­erövra sin position nästa år ? Eller kommer vi att få en helt ny vinnare igen ? Kanske just du och din Volvo 164 ?


Back to our main page

Tillbaka till vår huvudsida