164 Club of Sweden

Norrlandsträffen, 13-14 juli 1996

Norrlandsträffen för Volvobilar firade 10 års jubileum 1996 !
Den 13-14 juli 1996 arrangerades den 10:e Norrlandsträffen för Volvobilar. Det här året träffades vi i Hammarstrand som ligger ca 11 mil nordväst om Sundsvall. Det var samma plats som för 10 år sedan då den första Norrlandsträffen arrangerades.
Träffen började på lördag kl 13 med uppställning av bilar och reservdelsmarknad där några fynd kunde göras. På eftermiddagen bjöds det på jubileumstårta med kaffe eller saft. Tårtan var tillverkad i form av en Volvofälg och däck i naturlig storlek. Tårtan blev en succé bland alla Volvoentusiaster.
Vid denna tid på eftermiddagen räknade vi till ca 100 Volvobilar. En Volvolastbil från Göteborg deltog med en 140 medlem bakom ratten.
Efter att middag ätits på hotell Gullbacken var det dags för en tipsrunda till fots runt träffplatsen. Detta för att få startnummer till rallyt på söndagen. Flest antal rätt gav lägst startnummer. Senare på kvällen grillade vi korv i regnet innan det var dags att sova.
Söndagens rally började vid 10 tiden och gick ner till Döda Fallet och vidare till Bispgården. Därefter tillbaks till Hammarstrand, där sista kontrollen låg vid Volvo-Bilbolaget. Den kontrollen bestod av att på tid byta tändstift i en B30 topp. Sören Norman hjälpte till att ta tid på den kontrollen.
Efter det fick de som ville göra ett studiebesök på Hammarforsens Kraftverk i centrala Hammarstrand.
När alla ätit en sen lunch blev det prisutdelning. Alla som deltagit på träffen fick ett 10 års jubileumsdiplom. Vi hade alla en trevlig helg med fina Volvobilar.
Vi ses i Gnarpsbaden vecka 28 1997.
Annlouise Sjöberg
Foto: Peter Bengtsson


Back to our main page

Tillbaka till vår huvudsida