164 Club of Sweden

Norrlandsträffen i Prästmon, 11 juli 1998

NORRLANDSTRÄFFEN 1998
Lördagen den 11 juli kl 13 gick starten för Norrlandsträffen. I år var vi i Prästmon som ligger 13 mil norr om Sundsvall.
Uppställning av bilar, bagageluckemarknad (där några gjorde stora fynd), leksaker till barnen, fika och inskrivning i gästboken. Det här året hade vi glassförsäljning vilket var väldigt uppskattat i värmen.
En frågeslinga med 10 frågor fanns även i år uppsatt runt området och cirka 45 personer tog sig en promenad.
Lite drygt 60 Volvobilar besökte träffen under lördagen. Majoriteten av bilarna var Amazon, PV och 164:or. Några P1800, 140 och 262:or kom också.
Kl 18 tändes grillen och vi åt middag i samlad trupp. Kvällen avslutades vid 21-tiden med prisutdelning på tipsslingan.
På söndagen vaknade vi till ösregn och åska men när bilorienteringen startade kl 9.30 hade ovädret upphört. Vi får tacka vädergudarna som lyssnade på våra böner. TACK!
Vid fråga 15 i Lunde var det dax för lunch och besök på bilmuseumet för de som var intresserade. Kl 16.30 hade vi prisutdelning. Max antal poäng var 37. Första pris gick till Anders Holmqvist med 26p. Tvåa kom Jari Aunala med 25p. Tredjepriset tog Gerhard Nordin som också hade 25p. Utslagsfrågan om vikten på SU-förgasaren, utan dämpolja, avgjorde placeringen (vikt 1221.05g).
Fast alla får ju pris, oavsett poäng. Priset för längsta färdväg gick till Lennart Andrea­sson som hade åkt 590 km.
Efter prisutdelningen avslutades träffen för det här året. Det var roligt att se så många “nya” Volvo-entusiaster. Jag hoppas att ni kommer vecka 28 1999 också. Då skall vi vara i närheten av Sundsvall.
Ha det så bra! Vi syns nästa år?
Hälsningar Annlouise Sjöberg

ÅRSMÖTET I PRÄSTMON 11 JULI 1998
Vårt årsmöte 1998 var i samband med Norrlands-träffen. I år förlagd till Prästmon, ett litet samhälle ca 45 km NV om den nya Högakusten bron.
Som vanligt hade Peter Bengtsson & co lyckats välja en mycket vacker plats! Och ännu mera otroligt var att de lyckades med vädret också!! Då vi åkte iväg mot Prästmon på lördag morgon kom regnet strax efter att vi lämnat Stockholm. Cirka en halvtimme innan vi kom fram till Prästmon klarnade det upp och vi slapp regn resten av lördagen.....
Tack och lov eftersom grillning på kvällen är en självklarhet för Norrlands-träffen!!
Men på söndagsmorgonen var allting sig likt igen! Gråa skyar och regnstänk i luften. Hur gör dom egent-ligen för att alltid få bra väder? Bara det är ett bra skäl för att återvända 1999!
Ett STORT TACK till medlem 246, Sune Göransson för bilderna (de första 6).


Back to our main page

Tillbaka till vår huvudsida