164 Club of Sweden

Norrlandsträffen, 18 juli 1999

Norrlandsträffen 1999
Kl 13.00 lördagen den 17 Juli, på Ålsta Folkhögskola i Fränsta, startade årets Norrlandsträff. Utomhus (i regn, åska och tidvis hagel) fikade vi saft, kaffe och P 1800-tårta eftersom P 1800-klubben firar 20-årsjubileum i år.
Under denna oväderseftermiddag fanns som vanligt en frågeslinga uppsatt runt området, i år även en slinga med barnfrågor. Trots det usla vädret var det många som tog sig en promenad.
Årets träff var inte lika välbesökt som föregående träffar, men det var ändå ganska många bilar under lördagen, ca 50 stycken.
Så småningom slutade det regna och vi fick se solen. Vid 17-tiden var det dax för middag. Väldigt god kycklinggryta med ris och en fruktkompott med grädde som efterrätt.
Det blev en solig kväll som avslutades vid 21-tiden med korvgrillning och prisutdelning på frågeslingorna. I år hade vi även köpt en lottring som vi hade dragning på samtidigt. 1:a priset var en blocknyckelsats i tum och en ficklampa. 2-10 pris var ficklampor.
Anders Andersson, P 1800, vann 1:a priset och 2 st fick-lampor.
Efter diverse diskussioner om bilar och bilrenoveringar var det äntligen dax för lite sömn.
En solig söndag startade för Norrlandsträffens del vid 8-tiden med frukost, sedan informerade Lars-Erik Larsson oss om bygden och sevärdheter att hålla utkik efter under bilorienteringen. Vid 10-tiden delades svarslappar, kartor och koordinater ut.
Ca 20 ekipage deltog i år och fick bland mycket annat besöka Sveriges geografiska mittpunkt; Flataklocken.
Vid årets bemannade kontroll gällde det att kasta 5 navkapslar i 5 däck, om man råkade få fler än 1 navkapsel i ett däck fick man ingen poäng för de träffarna. Det gällde alltså att få en navkapsel i varje däck. På utslagsfrågan hade vi en instrumentpanel från en 62:ans Amazon där vi tejpade över mätarställningen och så fick man gissa vilka siffror som fanns under tejpen.
Efter en sen lunch bestående av kassler och potatis och med den sista P 1800-tårtan som efterrätt var det dax för genomgång av de rätta svaren och prisutdelning på orienteringen. Som vanligt fick alla pris, men i år fick de 3 bäst placerade ekipagen var sin pokal.
1:a priset tog Bo Oscarsson, Kolbäck, P1800.
2:a pris gick till Tord Bäckström, Frösön, 262 C/780 med kartläsare Per-Johan Wännström från Burträsk.
3:dje priset vanns av Anders Holmqvist, Eskilstuna, P 1800.
En liten pokal för längsta färdväg gick till Lasse Zetterkvist och Maggan Stenström som i sin Amazon åkt från Enhörna till Fränsta, 52.8 mil.
Alla deltagarna i bilorienteringen fick också ett diplom för att de deltagit och varit med och firat P 1800-klubben på deras 20-årsjubileum.
Träffen avslutades med applåder till oss arrangörer och ett tack för att vi ordnar så trevliga träffar. Tack själv ni som kommer varje år.
Vi syns vecka 28, år 2000. Hoppas ni får ett trevligt Volvoår. Och kom ihåg: Livet blir vad man gör det till, så ha kul.
Text och foto: AnnLouise Sjöberg


Back to our main page

Tillbaka till vår huvudsida