164 Club of Sweden

GCP-träffen, 17 augusti 2002

VPM Jönköping 2002
Lördagen den 17 Augusti var en av sommarens fina dagar då många styrde med sin Volvobil till Genuine Classic Parts i Jönköping för att besöka VPM, Volvo Part Meeting, före detta Nybergs klassiska Volvorally. Träffen som växer och blir allt mer populärare år för år hade en hel del att erbjuda träffdeltagarna. GCP hade som vanligt dagen till ära 20% rabatt på hela sitt sortiment. Det fanns även en stor fyndhörna där GCP sålde diverse udda eller lätt skadade delar som de samlat på sig under det gångna året. För de som nöjde sig med begagnade delar fanns det olika “plockbilar” som man själv kunde demontera och köpa delar av.
Till sin hjälp för att serva träffdeltagarna vid reservdelsförsäljningen hade Bosse Oscarsson och Kaj Johansson blivit in-bjudna. Bo och Kaj arbetar mycket på SVIS lagret och har ett gediget kunnande kring Volvobilar och dess delar. Allt detta var mycket uppskattat för de som letade delar till sina bilar.
Tack vare GCP:s stora lagerutbyggnation kunde de ca 50 först anlända deltagarna parkera under tak i den blivande lager-hallen. Detta var mycket uppskattat speciellt bland hundägare då bilkupéerna inte blev fullt så varma som de blev ute i solen.
För att skapa lite kontrast och bredd med samtida fordon av annat märke hade träffen välkomnat Vätterbygdens Veteranbilsklubbs medlemmar att besöka träffen. Så det kunde bl.a. stå en och annan Engelsk, Tysk eller Fransk bil i utställningen vilket var ett mycket trevligt inslag.
En höjdpunkt under träffen var att GCP hade bjudit in Irv Gordon med sin P1800 från USA. Irv Gordon är redan en stor legend bland Volvofolk i USA då han har kört över två miljoner miles med sin P1800 -66. Detta har bidragit till att han finns med i Guinness rekordbok för längst körda sträcka som en ägare med ett icke kommersiellt fordon med dokumenterad körsträcka. Under dagen kunde man beskåda den röda P1800:an som skeppats från USA till Jönköping. Det var även möjligt att tala med Irv som gärna berättade om sin bil som har rullat med samma motor, transmission och axlar under hela tiden. Troligen har dock slitdelar blivit utbytta i motorn. Även samma bilradio har klarat alla resor.
Under träffen hade Volvo 140-klubben sitt årsmöte i GCP:s nya konferens lokal. Vid 11-tiden startade tipsrallyt för de som önskade att köra en sväng med sin bil och svara på kluriga frågor som bl.a hade lokal anknytning till platserna. Färden gick till största delen på småvägar där man kunde njuta av de natursköna omgivningarna utanför Jönköping. Målet och prisutdel-ningen för tipsrallyt var vid Nässjö järnvägs-museum där man kunde titta på och läsa om olika epoker i järnvägens historia. För de som önskade kunde man även ta en fika i en restaurangvagn som var uppställd på bangården. Efter prisutdelningen skiljdes vi åt och VPM träffen var tillända för denna gång.
Väl mött igen på nästa VPM träff i Jön-köping som kommer att hållas den 15-16 Augusti 2003. Läs mer i kommande annonser om vad som kommer att ske.
Daniel Albrecht


Back to our main page

Tillbaka till vår huvudsida