164 Club of Sweden

Borlängeträffen, 26 augusti 2006

Pylonenträffen i Borlänge
Sista helgen i augusti hölls för tredje året i rad Pylonenträffen vid Vägverkets museum i Borlänge. Uppslutningen blev god, men hade kanske blivit ännu större om inte regnet hotade, ett hot som det dock aldrig blev allvar av.
Totalt räkande ett 60-tal bilar in på parkeringen utanför museet. Företrädesvis var det Volvo PV och 140 som dominerade, men även P1800 och 164 fanns representerade. Noterbart är att endast tre stycken Amazoner dök upp. Nytt för i år var att även nyare Volvomodeller bjudits in.
Vägverket bistod även i år med att ha sitt museum öppet. Temat i år var lastbilar i Vägverkets tjänst, något som visades både med riktiga lastbilar och också leksaks-lastbilar. Det blev filmvisning även i år, en 30 minuter lång film från tidigt 1960-tal om motorvägsbygget mellan Uppsala och Stockholm.
Träffen pågick mellan klockan 9.30 och 13.00, något som kändes som en ganska lagom tid att studera både bilar, museum och filmvisning. Evenemanget avslutades med prisutdelning. Under dagen hade nämligen träffdeltagarna fått rösta på den bil de tyckte skulle vinna i klasserna Klassiker respektive 200 och nyare.
Därefter avslutades årets träff, och känslan är att såväl arrangörer som deltagare var nöjda med årets upplaga av Pylonenträffen!

Lågmilad 70:a
En av de fordon som utmärkte sig på årets Pylonenträff i Borlänge var Sune Wiklunds Volvo 164 från 1970. Med 2700 mil på mätaren blev hans bil en självklar publikmagnet på parkeringen.
Sune berättar, att ursprunglige ägaren köpt bilen för att ”ha något fint att åka med”. Om nu behovet blev mindre än beräknat, eller om någon annan bil trots allt ansågs bekvämare vet vi inte. Kanske tyckte man att bilen var för fin att åka med att det i princip aldrig blev av?
Bilen såldes ny i Avesta, och innan Sune har bilen haft en tidigare brukare. Bilen är orörd och har i princip originalluften kvar i däcken. Sune, som bor i Rättvik, är påtagligt nöjd med sitt köp. ”Nu ska bilen putsas, och åkas med”, meddelar han stolt.

Text & foto: Thomas Näsström


Back to our main page

Tillbaka till vår huvudsida