164 Club of Sweden

Blandade tips och nyheter

Renovera gasspjällkontakt Det har varit svårt i många år att hitta nya gasspjällkontakter till D-jetronic insprutningen. Lyckas man hitta en brukar det bli väldigt dyrt!
Finns nu en billigare lösning! Fick tips om en kille i Holland har börjat nytillverka själva kretskortet. Går att byta på egen hand med normal händighet.
Kretskorten säljs bland annat på eBay. Hans auktioner kan man hitta här: ebay.com/sch/peuver/m.html
Bildexempel!
180107


Spänningsstabilisator till instrument 73-80 Ett tips för att bygga ett nytt med moderna delar: spanreg.html
171030


Nytillverkade dimljus!!!! En 164-entusiast i Holland nytillverkade för några år sedan dimljus! Inte exakt lika originalen med det som skiljer är inget som syns när de är monterade. De vi hade att förmedla är nu slut men en firma som heter Wilpac har fortfarande dimljus kvar i lager..
Direkt länk till butiken
Passa på och köp innan de tar slut där också !!
151024


Listan med ALLA 164or i världen
Har uppdaterat listan genom att börja göra den i databas format vilken gör den betydligt lättare att underhålla!
Tyvärr medför det att filen för varje årsmodell blir på cirka 1 Mb...... Tror dock att fördelarna överväger nackdelarna?
För nu har varje bil som det finns bilder på fått en alldeles egen sida där man ser alla bilder + eventuell textinformation på en gång!
Vi har numera så mycket utrymme på vårt webhotell att vi kan börja "ta ut svängarna" lite och göra sådant vi innan bara kunde drömma om......
Skicka gärna in bilder och texter om er bil så lägger vi upp dom!!!!!

Vi har också lagt upp en alldeles ny avdelning med bilder från olika träffar genom åren! Länk finns på huvudsidan....
Mycket nöje!!

/Jon-Erik
040718


Lista med ALLA 164or i världen
I alla år jag varit "164 tokig" har jag samlat på mig regnr och chassinummer. I början på lösa lappar och i anteckningsböcker, sedan i ett kartotek och senast inskrivet i mitt ordbehandlingsprogram. Genom åren har listan växt till sig och bestod senast jag räknade (kommer inte att räkna igen!) av över 6000 bilar. Nu håller jag på att överföra listan i HTML-format så att alla ni andra också ska kunna ta del av den. Jag hoppas även på er hjälp med att utveckla den!
Räknar genom Internets hjälp med att få in ett stort antal utländska bilar då listan börjar bli känd.
Kommer att undan för undan länka bilder i vårt galleri till regnr i listan. Vill någon ha med mer information och presentera sin egen bil går detta alldeles utmärkt. Räkna dock med att det kommer att ta LÅNG tid att få ordning på allt. Hjälps vi alla åt kan det bara bli bättre!
Och alla ni kollegor kalenderbitare: Leta hemma i byrålådorna efter era listor med gamla bilar och dela med er av informationen.
Låt oss göra denna lista till DEN listan !!!!
/Jon-Erik
010115


Packningar till insprutningsventilerna?
Det har framkommit att flera av våra medlemmar har haft problem med att få fram tätningsringar till ventilerna från sin lokala återförsäljare. Det vanliga svamlet om att det inte går att få tag på osv.....
För er som själva vill försöka få fram tätningarna följer här numren:
Till själva insprutningsventilens spets finns två alternativ, 419785 som passar äldre ventiler UTAN plasthätta (inv diam 7.6 mm), 461611 passar ventiler MED hätta (inv diam 8.6 mm).
På ventilens hals sitter en grövre tätning, samma för alla, 419784.
Hållarna som sitter skruvade på cylindertoppen kan monteras på två sätt.
Alt 1, enbart o-ring mellan hållare och topp. O-ringen har nr 960218.
Alt 2, O-ring SAMT fiberbrickor. Dels mellan hållare och topp, dels mellan hållare och bultskalle. 2 fiberbrickor, 962658, och 1 O-ring, 960168, per ventil.
Rekommenderar på det varmaste att ni med insprutningsbilar ser till att köpa hem tätningar och förvara dessa svalt och torrt. Hur länge till de går att få tag på genom Volvo är det ingen som vet.......
000307


Här kommer ett tips till alla er som har sliten bagagerumspapp. Rune Öström i 140 klubben har låtit blanda till en färg som är mycket nära originalet. Din lokala färgaffär med Alcro färgprisma blandningsmaskin bör ha komponenterna.
"Servalac Aqua HBL", "Brytbas C" och "Kulör S 8502-B, NCS".
Recept:
GR 0.75
SV 15.5
W 5
YO 3
Man kan nog späda färgen och spruta den också, men det har ingen ännu provat.
Stort tack till 140 klubben för tipset!
980829


E-post & adress

Back to our main page

Tillbaka till vår huvudsida